FAQ

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over domeinnamen, over hosting of over alles wat hiermee te maken heeft? Wij hebben hieronder een aantal veelgestelde vragen, plus bijbehorende antwoorden, overzichtelijk onder elkaar gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op en stel je vraag aan ons.

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is een uniek adres op het internet dat bestaat uit een door u verzonnen naam plus de extensie (bijvoorbeeld uwnaam.nl).

Wat is een domeinextensie?

Een extensie is het laatste stuk van de domeinnaam. De extensie van HostingDesk.nl is .nl. De extensie is vaak een afkorting van een land (nl, de, be). Maar een extensie kan ook van een organisatie zijn, bijvoorbeeld .org (non-profit), .com (commercieel) en .biz (commercieel).

Wat kan ik zoal met een domeinnaam?

Met een domeinnaam kan je een website bouwen waardoor je je bedrijf via het internet op de kaart zet. Ook kan je een domeinnaam gebruiken voor een e-mailadres (bijvoorbeeld info@hostingdesk.nl). Andere mogelijkheden met domeinnamen zijn bijvoorbeeld het doorlinken naar een andere website of het aanmaken van een subdomein (bijvoorbeeld domein.hostingdesk.nl).

Wat is webhosting?

Webhosting heb je nodig om een website te maken. Dit is een stuk ruimte op een server die voor jouw domeinnaam gereserveerd is. Op deze ruimte kun jij je website bouwen.

Wat is een IP adres?

Elke computer of elk bedrijf heeft een uniek nummer, dit wordt het IP adres genoemd.

Wat is schijfruimte?

Dit is de hoeveelheid ruimte (vaak uitgedrukt in GB’s) die je beschikbaar krijgt op de server. Dit is de ruimte die je kunt gebruiken voor het bouwen van je website.

Wat is dataverkeer?

Dataverkeer is de hoeveelheid data (vaak uitgedrukt in GB’s) die door de servers van de hostingbedrijven verwerkt moet worden. Stel u heeft een website die 10 MB groot is. Deze website wordt 100 keer per maand bezocht, dan is het dataverkeer gebruik 1.000 MB (oftewel 1 GB).

Wat is FTP?

FTP betekent File Transfer Protocol. Het is een werkwijze om bestanden van je server te downloaden en uploaden. Met een FTP-programma (zoals FileZilla) kan je gemakkelijk veel bestanden tegelijk up- en/of downloaden.

Wat is een CMS?

CMS betekent Content Management Systeem. Een populair CMS is bijvoorbeeld WordPress of Joomla. Dit is gratis software die je kunt gebruiken om, zonder veel kennis te hebben van HTML of CSS, websites te maken. Veel websites zijn gebouwd in WordPress.

Hosting providers vergelijken sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Hosting providers vergelijkenlogin form